PÄIVITÄ KOTISI KEVÄÄSEEN - TOMIN VINKITKevät saapuu ihan varmasti, vaikka ainakin täällä Turussa on lunta tullut koko viikon melkoisesti. Toisaalta valon määrä kasvaa päivä päivältä ja se on takuuvarma merkki siitä, että kevät on kohta täällä. Tässä muutamia huomioita kevätkodin päivittämiseen.

- Siivoa nurkat!

Valon määrän kasvaessa se myös paljastaa totuuden nurkissa pyörivistä villakoirista ja sameista ikkonoista. Pesimme täällä myymälässä pari päivää sitten kaikki ikkunat ja valon suorastaan tulvii nyt sisään.

- Avaa kaapit!

Eteisen ja makuuhuoneen vaatekaapit pitäisi inventoida pari kertaa vuodessa. Tavarat ulos ja vaate kerralla harkintaa mikä on kohtalo: Säilytys? Varastointi muualle? Kierrätys? Lahjoitus kaverille?

- Imuroi sohva ja vaihda sohvatyynyt

 Talvisemmat koristetyynyt voisi nyt varastoida ja kaivaa esille vaihtoehdot omasta kaapista tai hankkia uudet katseenvangitsijat keväälle. Raikas keltainen, toffee, mustikansininen ja puuterinpunainen ovat muutamia kevään sävyjä. Materiaaleista silkki, sametti ja pellava ovat nyt ajankohtaisia.

- Hanki verhot

Verhot ja tekstiilit ylipäätään ovat taas löytäneet paikkansa kodeissamme. Valuvat, hieman ylipitkät suorat verhot pellavasta, villasta tai sekoitekankaasta hyvin luonnollisissa värisävyissä ovat nyt se juttu. Verhot parantavat myös akustiikkaa ja suojaavat melko kirkkaalta kevätauringolta.

- Älä nipota

Kokeile kotonasi rennosti erilaisia materiaaliyhdistelmiä ja värejä. Epätäydellisyys on mielenkiintoisempaa kuin pyrkimys täydellisyyteen. Sekoittele eri astiasarjojen osia kattaukseen, laita sohvapöydälle ne kaapin perukoille unohtuneet maljakot ja hae niihin välillä muitakin kukkia kuin tulppaaneita. Muista, että on myös olemassa värejä. Elämä ei ole pelkkää harmaata.

Terveisin

Tomi
Share:
© sisustuksen koodi | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig